Ironii

Ieri mă întorceam de la şcoala cu Ipod-ul urlându-mi în urechi. Nu prea auzeam ce se întamplă îm jurul meu. Permiteţi-mi să fac o paranteză... o profesoară ne-a povestit de un student, care fericit că şi-a luat examenele se plimba prin Timişoara cu Mp3 în urechi. L-a călcat trolebuzu'... asta da ironie!

Revenind, cum aveam Ipod-ul în urechi nu auzeam ce se întamplă în jurul meu(am mai spus asta nu?) şi văd doi kinderi cum se apropiau de mine. Ghinionul lor a fost că după ce au trecut de mine s-a schi,bat melodia. Şi i-am auzit cum mă înjurau!

Mama voastră de embrioni, mi-am spus în gând şi am fugit spre ei. Au fugit ca din puşca, astfel ''făcând dreptate''.

Acuma stau să mă întreb, de câte ori am fost înjurat pe stradă fără să-mi dau seama?

Rasism

Câţi dintre noi n'au avut cel puţin odată sentimente rasiste. Bag mâna în foc să spun că toţi au fost încercaţi de asemenea sentimente la un anumit moment. Fie că eşti rasist cu bulgari, turci, unguri, români sau rommi.

Vreau să vorbesc de rommi. Pentru mine omul înainte de a fi bulgar, turc, ungur sau rrom, este om. Asta nu înseamna că nu am şi eu anumite porniri rasiste. Nu-mi plac ţiganii care îşi pun copii la lucru, când ei sunt capabili să muncească, nu-mi plac tiganii care se manifestă pe străzi[urlă, înjură] nu-mi plac ţiganii care fură.

Încep să cred că societatea în care trăiesc[şi trag această concluzie cu un gust amar] este rasistă indiferent de felul de ţigani. NU toţi ţigani sunt aşa. Recunosc că marea majoritatea sunt aşa, dar cum spuneam înainte, nu toţi sunt la fel. Cel mai elocvent exemplu este al lui Nina.

Nina este o prietena veche de a mamei mele. Nu stiu cum sau cunoscut dar se intelegeau destul de bine. Cand mama avea nevoie de ajutor la curatenie, Nina intodeauna era prima optiune. Facea curatenie foarte bine. Era o femeie tacuta, micuta de statura, cu parul lung de abanos. Avea o casa micuta, cu o singura camera. Trebuie sa recunosc ca era foarte curata, camera cu un miros proaspat, de casa ingrijita.

Este mama a 4 copiii, 2 fete şi 2 baieţi. Toţi au cei 7 ani de acasă. Nişte copii de nota 10 care au mai multă educaţie decât mulţi colegi de ai mei. Muncitori, cu bun-simţ, respectuoşi.
Care credeţi că sunt şansele lor de a reuşii în societatea de astăzi? Nule! Pentru simplul fapt că sunt de etnie rromă sunt condamnaţi de societate la o viată de lucru în Spania/Italia. Oare când vom ajunge la un nivel unde oameni sunt trataţi în funcţie de seriozitate/realizări/abilităţi şi nu după naţie şi culoarea pielii.


Note to self: acesta este iară' un articol bun[parerea mea] care va rămâne cu 0 comentarii...

Muzici noi şi nu prea

Un video clip care e garantat sa-ti descreteasca fruntea. Genial. Nici piesa nu se lasa mai prejos.




I'm a heartbreaker, nothin' more to say.

Laughing Out Loud

Sau un titlu alternativ ar fi LOD, adică link of the day.

Aici, linkul de care spuneam.

Via.

Religie?

Citiţi asta înainte şi apoi continuaţi citirea postului meu.

Am văzut ştirea asta când butonam telecomanda. Şi mi-a dat de gândit. Câte enoriaşe au fost ''împărtăşite'' de pope până acuma şi n-au spus nimănui?!

Vara asta aveam o discuţie cu un prieten, când eram în Loreto. Ce fac parinţii, popele, căşugări toată ziua. Mănânci de pe bani lor, a enoriaşilor, stai şi te rogi în linişte. Mă gândeam cum ar fii să urmez şi eu calea sfântă. Să ma fac că mă rog toată ziua, şi să stau cu burta la soare. E clar, nu e uşor, ai voie să faci anumite lucruri, pe când altele nu. Nu toţi pot fii pope. Cei care nu pot să fie, dar tot urmează această ''carieră'' ajung ca nenea, acuzat de viol.

Pardon, de vătămare corporală, există şi posibilitatea ca părintele să fie acuzat doar de vătămare corporală.

După cum am mai spus, în vacanţă am fost în Italia, şi am văzut şi Capela Sixtină. Uriaşă, incredibil de frumoasă, de ameţitor de frumoasă. Unde a intrat, pictat şi expus lucrări Michelangelo. Marele Michelangelo. Fotografiatul era permis acolo.

Pe când într-o biserică obscură, cu nişte ''desene'' anemice, făcute de autori relativi anonimi, n-ai voie să fotografiezi, să filmezi, nimica... De ce?

Asemănări?

Între videoclipul acesta şi acesta? Sau doar m'i se pare mie?

The Ting Things, excelentă trupă, superbe piese, merita ascultată!

7 nation army, are un videoclip superb, cred că cel mai reuşit văzut de mine. Nici piesa nu se lasă mai prejos.

Fuck'em

De multe ori, aceasta este reacţia mea când mă uit pe Mtv la ''My super sweet sixteen''.

Inexplicabil, mă enervez la culme când văd fetele acelea cât sunt de îngâmfate. Au alte standarde, absolut cretine după părerea mea: nu contează cât de bine se simt, nu contează câţi bani strică, atâta timp cât petrecerea ei are un invitat[cântăreţ de obicei] mai faimos ca al fostei pitzipoance care şi'a ţinut ziua.

Emisiunea care ma enervat cel mai mult a fost cu o grasă.[ vreau să lamuresc ceva, nu am nimica cu persoanele care sunt puţin mai plinuţe, dar o să vedeţi imediat de ce am inclus'o în peisaj] Ei bine, tipa asta[ îi spun tipă pentru că avea greutatea a 2 fete de 16 ani] era foarte îngâmfată încât şi'a umilit prietenele. Modul în care le'a umilit m'i să părut un motiv bun pentru a o lua la bătaie: ea dădea o petrecere cu tema celor 7 păcate. Pentru ca prietenele ei cele mai bune ca să poată să fie lângă ea când intră la petrecera. Trebuia să ilustreze câte un păcat. Pe una a pus'o să işi umple gura cu chipsuri şi apoi să bea cola. Cireaşa de pe tort a fost cand a pus'o să'şi toarne cola'n cap. Proasta a făcut'o. Unele dintre ele, care aveau un gram de creier, au refuzat să îşi bată joc de ele şi au refuzat. Atunci vita le spune foarte indignată: Go home! Ele cu bun simţ întreabă dacă mai pot venii la petrecere... răspunsul a fost negativ. Desigur că toată lumea când era filmată îi spunea că o iubeşte. CUM DRACU SĂ NU TE IUBEASCĂ? Le dai băutură, mancare şi distracţie gratis. Aşa a funcţionat şi Roma.

Şi acuma stau să ma gândesc, că mâine împlinesc 16 ani, să dau o petrecere uriaşă, la care 90% din invitaţi să nu'i cunosc, să aduc o trupă[să zicem Fly project sau alţi bâlbâiţi supraevaluaţi] să îmi umilesc prietenii, doar ca să arat cât de tare sunt în faţa camerelor de filmat?!

Nu! Happz b'day mie şi lui Diana.

Manuale

Fiecare elev a pus mână pe unul[ sau ar fi trebuit]. Eu, find elev în clasa a X-a, încă îmi primesc manualele de la stat.

Nu prea mă plâng de ele. Nu mă deranjează[ prea mult] că sunt rupte, desenate, fără coperţi. Mă deranjează când le lipsesc pagini sau numerele paginilor sunt colorate în aşa fel încât nu ştii la ce pagină eşti.

Ceea ce mă deranjează cu adevărat este forma lor. De toate formele: pătrate, dreptunghiulare[unele mai lungi, altele mai late] Puţinele sunt cărţile care seamănă între ele la formă.

Şi pentru că n'au o formă anume, trebuie să cauţi ca un nebun după coperţi potrivite.

Pentru 13 manuale, am 13 coperţi diferite[ partea bună în acest lucru e că le pot diferenţia uşor]

Update

După o lungă periodă în care n'am mai postat nimica, am revenit şi-am urcat poze pe photoblog.

Need feedback!

Silence!


I kill you... Like Achmed, the Dead terorist. Întodeauna am admirat desenele de genul.

Trebuie să ai un ochi bun în aşa fel încât tu să conturezi cu markerul ceva, într-un interval scurt de timp, ca apoi, să iasă ceva atât de amuzant, atât de minunat!

Întrebare şi răspuns

Î: Şti ce fac când mă enervez?!
R: Aştept să mă calmez!!!

Back to school

Au venit ploile, copaci îşi pierd frunzele, toată natura îşi pierde verdele hipnotizant şi la televizor auzim ştiri care ne informează faptul că anul şcolar nu poate începe în judeţul X, din cauza şcolilor, care stau să se prăbuşească... Toate acestea pot să însemne un singur lucru, a venit Septembrie, şi cu ea a venit şi un nou an şcolar.

Întodeauna am fost intrigat, cum de în fiecare an şcolile se deteriorează pe parcursul verii în aşa fel încât toamna nu se mai poate învăţa în ele, deoarece reprezintă un real pericol pentru elevi.

Sincer mă bucur că reîncepe şcoala. Deja începeam să ma plictisesc în vacanţă, şi doream din tot sufletul să înceapă şcoala. O să revăd profesorii, parcă şi de ei îmi este dor, de felul în care urlă pe colegi, felul în care ne fac să ne simţim mici şi neştiutori [asta în cazul Domnului Ghintuială, căruia îi urez cele bune cu această ocazie]

Parcă îmi este dor să râd de gorilele din curtea şcolii, care au orgasme la vederea mingii de fotbal, lovind-o cu piciorul în aşa fel încât elevi nevinovaţi să poarte suavele urme ale sărutului mingii de fotbal: vânătăi, porţiune de piele înroşită...

Nu îmi este dor de lucrări, de matematică şi de profesoara de logică, care BTW, nu e logică deloc!

Ipod


Am primit unul, defapt mi-am cumpărat unul de la un prieten. Aproape moca, Ipodul find puţin uzat, încă funcţionând ca şi în ziua din care a ieşit din fabrică.

E bunicel, îţi face viaţa mai frumoasă. Totul merge mai bine pe muzică. Ce nu-mi place la el e faptul că nu are prea multe setări, nu prea pot să-l personalizez şi duc lipsa setări care îmi reglează luminozitatea ecranului.

În rest e uber GG!

Mda

Mai bine am un blog personal cu nu mai mult de 50 de vizitatori pe zi decât toate textele de pe blog să fie copiate din vreo sursă [sau o mare majoritate] să am un spike de 300 pe zi, vizitatori făcuţi prin spam şi prin înjuratul lui Zoso, care acuma a devenit o acţiune obligatorie, un punct dintr'o to do list, dacă vrei să fi un blogger mare.

Post cu dedicaţie, către Gigutzu, în legătură cu postu' acesta. O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte!

Dreams come true!

Cum altfel putea să se termine o vacanţă de altfel perfectă decât prin un cadou de zile mari.

Tata[a.k.a. Ionuţ, Ionică, O'neil] ne-a cumpărat şi dăruit mie şi lui Alexandărvici [that would be mz bro'] o motocicletă de teren.

Îmi doream asta de foarte mult timp, această pasiune find moştenită de la tata, care e motociclist înrăit. Oricum, e superb să stai în şa şi sa mergi pe câmp, admirând natura...

Azi am admirat atât de mult încât am bătături în palmă!



Life's good!

Bye Internet Explorer

Welcome Firefox!

Eu sunt o persoană conservatoare. Nu-mi place să schimb ceva cu care sunt obisnuit cu ceva cu care nu sunt prea familirizat.

Un exemplu ar fi racheta mea de tenis. Ştiu ca nu e cea mai bună de pe piaţă, nici cea mai performantă, dar tot nu o schimb. De ce? Pentru că sunt obişnuit cu ea, grip-ul e format după mâna mea, o cunosc bine. Dacă ar trebuii să o schimb, sunt sigur că jocul meu de tenis va fi afectat.
Revenind, am urmat sfatul unor prieteni, şi am renunţat la Internet Exploret în favoarea Firefox-ului. Trebuie să recunosc că e o schimbare în bine, din care nu am avut nimic de pierdut.

Firefox rulez, chiar are câteva avantaje faţă de IE, defecte, încă n-am găsit.


Btw: Fometocu' şi-a tras blog. Go check it out!

Superbă

Acesta este singurul cu care pot descrie următoarea melodie. Îţi ridică moralul!

Leapşaaaa

A trecut ceva timp de când nu am mai primit o leapşă de la cineva... gOgetit m-a rezolvat şi vrea să afle care sunt defectele mele.

Deci, prin urmare, rezultă lista cu defectele mele, cel puţin cele de care sunt conştient:

  • mă enervez uşor, dar nu toţi chiar mă pot enerva, doar o mână de oameni
  • sunt încăpăţânat
  • neserios
  • mă plictisesc prea uşor
  • greu impresionabil
  • pretenţios
  • arogant
  • mă cred superior faţă de mulţi, dar încep să cred că nu cred că sunt superior faţă de alţii, chiar sunt
  • înjur când mă enervez
  • nu-mi plac ţigani care nu lucrează sau care cerşesc, deci încă un defect, sunt rasist
Leapşa merge către Bogdan, Radu şi Alexxx.

O idee

O idee foarte bună în părerea mea, şi al lui Andrei, cunoscut în unele cercuri sub nick-ul de Fometoc.

Din vorbă în vorbă ajung cu să discut cu Fmtc! despre şcoală. Ideea ne-a venit când discutam despre materii. Muzica de exemplu: n'ar fi frumos să învăţăm şi alte feluri de muzică[ sublienez faptul că nu contest importanţa muzici clasice, muzicii compozitorilor români] Să avem teme de genul: învaţă biografia trupei X, cine sunt membri. Să se studieze şi muzica modernă, să se analizeze originile fiecărui gen de muzică.

Sau pentru pasionaţi de fotografie, cursuri de fotografie, cursuri de artă şi tehnică fotografică. Din păcate, tot ce avem sunt cluburile de fotbal, dă cu picioru'n minge, aşa cum o să dai cu picioru' în şansa de a deveni cineva. Mă rog...

gOgetit, tu ce materii ai vrea să faci adiţional la şcoală?

Pentru că pot

Am fost in Italia, în vacanţă, sau concediu, cum îmi place mie să-i spun, concediu pentru că vara asta am lucrat, iar din banii pe care i-am câştigat, mi-am acoperit toate cheltuielile din Italia.

A fost super, având în considerare faptul că am fost cu un foarte bun prieten. Unul din vreo 3. Marea Adriatică o vedeam de pe geam.

Am vizitat Roma, oraşul celor şapte coline. Superb dar aglomerat şi nimic din oraşul acela nu era pe gratis, absolut nimica. Am făcut turul Romei cu autobuz decapotat. Am primit căşti la intrarea în autobuz, căşti din care auzeam tot ce vedeam. Adică dacă treceam pe langa o cladire cu o anumita importanţă istorică, eram informaţi de vechimea ei, de cine a fost construită, la ce a folosit... În spatele meu erau un cuplu de americani, care[,] când au observat colosalitatea Coloseumului au exclamat: Jesus fucking Cristh, it's unfuckingbelivable!

În oraşul în care am stat, în piaţă, seara s-a organizat o expoziţie de maşini de epocă. Superbe! Fiat, Lancia, Porshe, Cadilac, Susuky, toate în haine de gală. Mie cel mai mult mi-a plăcut un Vespa clasic, cât şi o Lancia cu aspect de hot-rod. Dacă tot vorbim de maşini clasice, ştiaţi că la aniversarea de 14 ani, am primit de la unchiul meu cel mai frumos cadou posibil, o maşină. Şi încă ce maşină: o Skoda Felicia roşie, decapotabilă, din 1963, clasică. Acuma e în curs de restaurare, restaurare făcută de mine şi tata. Sper ca până la 18 să o termin!

Am văzut cerşetori (R)români în Roma, am văzut două fete românce cum sunt date jos din tren pentru că n'aveau bilet. Controlorul n'a stat la discuţi, legea se aplică [sau ar trebuii] în mod egal tuturor.

Per total am avut o vacanţă superbă, plină de adrenalină. Am văzut nişte locuri superbe, care n'am crezut că o să le văd curând. Am revăzut Sarmisegutuza, fosta capitală a statului Dac, şi am văzut portul de unde a plecat Traian când a cucerit Dacia, am văzut Coloseumul, Capela Sixtină, casa lui Iisus...

Life's Good!

Back

M-am întors din Italia. Nu credeam că o să spun asta vreodată dar chiar mi-a fost dor de Romania... defapt mai mult mi-a fost dor de bucătăria romănească şi de prieteni şi familie.

Iniţial, trebuia să vin cu avionu', apoi trebuia să vin cu o cunoştinţă, şi până la urmă m-am întors cu un autocar Atlantsib. O mică întârziere de 6 ore... la 8 jumare eram în locul de unde urma să plec către Romania... doar la 2 a venit autocaru'... shit!

Am dormit prea puţin pe autocar, fiind al dracu' de inconfortabil! Plin de babe care se întorc de la copii, de nesimţiţi şi burtoşi[ şi burtoase].

Întoarcerea în ţară nu a fost confortabilă, dar nu contează, pentru că vacanţa a fost una memorabilă, cu adevărat extraordinară!

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire