Pentru că pot

Am fost in Italia, în vacanţă, sau concediu, cum îmi place mie să-i spun, concediu pentru că vara asta am lucrat, iar din banii pe care i-am câştigat, mi-am acoperit toate cheltuielile din Italia.

A fost super, având în considerare faptul că am fost cu un foarte bun prieten. Unul din vreo 3. Marea Adriatică o vedeam de pe geam.

Am vizitat Roma, oraşul celor şapte coline. Superb dar aglomerat şi nimic din oraşul acela nu era pe gratis, absolut nimica. Am făcut turul Romei cu autobuz decapotat. Am primit căşti la intrarea în autobuz, căşti din care auzeam tot ce vedeam. Adică dacă treceam pe langa o cladire cu o anumita importanţă istorică, eram informaţi de vechimea ei, de cine a fost construită, la ce a folosit... În spatele meu erau un cuplu de americani, care[,] când au observat colosalitatea Coloseumului au exclamat: Jesus fucking Cristh, it's unfuckingbelivable!

În oraşul în care am stat, în piaţă, seara s-a organizat o expoziţie de maşini de epocă. Superbe! Fiat, Lancia, Porshe, Cadilac, Susuky, toate în haine de gală. Mie cel mai mult mi-a plăcut un Vespa clasic, cât şi o Lancia cu aspect de hot-rod. Dacă tot vorbim de maşini clasice, ştiaţi că la aniversarea de 14 ani, am primit de la unchiul meu cel mai frumos cadou posibil, o maşină. Şi încă ce maşină: o Skoda Felicia roşie, decapotabilă, din 1963, clasică. Acuma e în curs de restaurare, restaurare făcută de mine şi tata. Sper ca până la 18 să o termin!

Am văzut cerşetori (R)români în Roma, am văzut două fete românce cum sunt date jos din tren pentru că n'aveau bilet. Controlorul n'a stat la discuţi, legea se aplică [sau ar trebuii] în mod egal tuturor.

Per total am avut o vacanţă superbă, plină de adrenalină. Am văzut nişte locuri superbe, care n'am crezut că o să le văd curând. Am revăzut Sarmisegutuza, fosta capitală a statului Dac, şi am văzut portul de unde a plecat Traian când a cucerit Dacia, am văzut Coloseumul, Capela Sixtină, casa lui Iisus...

Life's Good!

6 Comments:

  1. Anonim said...
    Suna splendid. Banuiesc ca ai facut si poze din toata unghiurile. :)
    Anonim said...
    Foarte fain,asa vacanta:)
    Dragoş said...
    da, am facut multe poze, o sa fie prezente pe photoblog in curand!
    Anonim said...
    dute draq
    Dragoş said...
    Da Popelius, inteligent coment, la fel si pentru Fmtc!
    dooda said...
    foarte frumos, la mai multe excursii! si eu am fost vara asta in italia, si a fost superb! :)

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire